top of page

55x5 Metodu

Biliyorum, hepimizin amacı ise hemen hemen aynı; kurduğumuz hayallerin bir an önce gerçeğe dönüşmesi. Bu noktada çalışmanın ve gayret göstermenin ne kadar önemli olduğundan bahsetmeme gerek yok sanırım. Yine de bu yolda manevi olarak sana destek verebilecek yöntemlerin gücüne de fazlasıyla inanıyorum. Hatta daha önce bahsettiğim 369 metodunu da muhakkak hatırlayanlar ve deneyeneler olmuştur. Bu sefer ise başka bir metotla karşındayım. İsmi 55x5 ve olumlamayla günlük tutmanın karışımından oluşuyor diyebilirim özetle. O zaman sıra detaylarından bahsetmekte.




55x5 Metodu Nasıl Uygulanır?

Gerçekleşmesini istediğin hedeflerini olumlu bir ifade olarak 55 kez, arka arkaya beş gün olacak şekilde yazman gerekiyor. Yani 5 gün boyunca 55 kere olmasını istediğin şeyleri olumlu bir şekilde kağıda dökmelisin. Çekim yasasıyla aynı mantıkta çalışan bu metot, bilinçaltına doğru sinyalleri göndermene yardımcı oluyor.


55x5 Metodu Nasıl Çalışır?

Az önce de bahsettiğim gibi bu, bilinçaltına olumlu ve doğru mesajları iletmenle ilgili bir araç. Yani 5 günün ardından isteklerinin mucizevi bir şekilde hemen gerçekleşmemesi seni yıldırmamalı. Burada önemli olan zihnini yeniden programlamaya çalışman, hedeflerine her geçen gün biraz daha inanman ve gerçekleşmeleri için çaba göstermen.


3 Adımda 55×5 Tekniği

  • Hedefini tanımlayarak işe başlamalısın. Kendine ne istediğini ve aynı zamanda neden istediğini sorarak hayallerini netleştirebilirsin. Spesifik cümleler kurmak da oldukça önemli.


  • Olumlamalar ve günlük tutma, çekim yasasının adımlarından. Formülünü ise şu şekilde oluşturabilirsin;


  • Şimdiki zamanda

  • Kısa ve spesifik

  • Pozitif

  • Şükran duyarak


  • Son olarak ise geriye dileklerini yazman kalıyor. Burada aslında sayıya çok fazla takılmamak gerekli. Sadece bilinçaltına o mesajı gönderecek şekilde inanarak bu metodu uygulamalısın ki sonuçlarını gözlemleyebil.

Dikkatinin dalğılmayacağı, sakin bir ortamda 55 defa olmak üzere, 5 gün boyunca, dileğini defterine yaz.


Dileğini “Anbean” kelimesini kullanarak, şimdiki zaman kalıbında yazman gerekiyor. Örneklersem:


-Anbean kendime şefkat gösteriyorum.

-Anbean işlerimde başarıya ulaşıyorum.


bottom of page