top of page

Bir Enerji Vampiri Nasıl Bulunur?

Güncelleme tarihi: 24 Oca 2022

Hiç bir arkadaşınla takılıp, eve gittiğinde tüm enerjinin tükendiğinin farkına vardın mı? Bu kişi bir enerji vampiri olabilir. Evet, bu gerçek bir şey. Enerji vampirleri duygusal olarak olgunlaşmamış, ben merkezli olma ve empatiden yoksun olma eğilimindedir. Ve bilseler de bilmeseler de enerjinizi emebilirler. Onlar sizi yorgun ve bunalmış halde bırakarak kendilerini dinleme ve kendileriyle ilgilenme isteğinizle beslenirler.


Onlarla zaman geçirmek sizi sinirli, kızgın, üzgün veya endişeli hissetmenize de neden olabilir.

Enerji vampirleri her yerde ortaya çıkabilir.

Belki de sizi her seferinde dramları hakkında konuşmak için su sebilinin yanında hedef alan iş arkadaşınızdır.

Ya da belki de omuzlarınıza düşen bol miktarda suçluluk duygusu vermediği sürece, o en iyi arkadaştır.

Ancak bir enerji vampirini tespit etmek her zaman kolay değildir. Bazen zehirli bir arkadaşı kilometrelerce uzaktan fark edebilirsiniz, bazen de sizi sonuca götüren olaylar birikmesidir.

Bazen zehirli bir arkadaşı kilometrelerce uzaktan fark edebilirsiniz, bazen de sizi sonuca götüren olaylar birikmesidir.

Enerji vampirlerinin diğer bazı belirtileri:

● ︎ Başkalarını kendi yaptıkları sorunlardan dolayı suçlarlar

● ︎ Drama anlarını severler

● ︎ Sizi bir adım öteye taşımada profesyoneldirler.

● ︎ Sorunlarınızı gidereceklerdir ve kendi sorunlarıyla sizi sürekli darlayacaklardır.

Ancak bir enerji vampirini tespit etmek her zaman kolay değildir. Bazen zehirli bir arkadaşı kilometrelerce uzaktan fark edebilirsiniz, bazen de sizi sonuca götüren olaylar birikmesidir.

Bir Enerji Vampiriyle Nasıl Başa Çıkılır?

Toksik arkadaşlarla ve enerji vampirleriyle başa çıkmak için bazı ipuçlarını sizler için yazdım. Enerji vampirlerini nasıl fark edeceğini öğrenmek istersen daha önceki yazıma bakmak isteyebilirsin.

1. Gözlemci olun

Elbette, tüm insanlar kendi ruh hallerine ve anlarına hak kazanır. Ancak, arkadaşınızın o ana kadar sahip olup olmadığına veya bunu unutup bu alışkanlığı tekrarlamaya devam edip etmediğine dikkat edin.

Bu madde ayrıca etkileşimde bulunduğunuz kişilerin bir "enerji haritası" oluşturmanıza da yardımcı olabilir.

Biriyle etkileşim kurduktan sonra kendinize şunu sorun: Bu kişi enerjimi nasıl etkiliyor? Cevaplarınız "çok enerji veriyor", "nötr" veya "enerjimi kesiyor" olabilir.

Hayatınızdaki insanların enerjinizi nasıl etkilediğine dair zihinsel bir ağ oluşturun. Ardından: Sınırları belirleyin veya enerjinizi buna göre yeniden odaklayın.

2. Sorun ve öğrenin

Tüm bu yapboz parçalarını topladıktan sonra arkadaşınızla bir konuşma yapın.

Rahatsız hissetmenize rağmen, check-in yapmanız ve o arkadaşınızın neler yaşadığını görmeniz gerekir.

Şunları Söyleyebilirsin:

"Bunu bildiğinden emin değilim ve bu konuda kasıtlı olmadığına % 100 eminim, ama son zamanlarda sanki ..."

Veya:

"Sana mesaj attığımda, tepkinin daha çok olacağını umuyordum ... Sadece nasıl olduğunu veya seni rahatsız eden bir şey yapıp yapmadığımı görmek için seni kontrol etmek istedim."

Arkadaşınız sizden şimdiye kadarki en büyük özrünü dileyebilir veya uzak durabilir. Cevapları ne olursa olsun: Yanıtın kendisi size bir enerji vampir kaçışı mı yoksa daha kalıcı bir şey mi olduğu hakkında çok şey söyleyebilir.

3. Özen gösterin

Yani arkadaşınız kötü bir hafta veya kötü bir ay geçiriyor olabilir - bu, her adımında onlarla birlikte geçmeniz ve sizi yere sermelerine izin vermeniz gerektiği anlamına gelmez.

Zehirli bir arkadaşlığın üstesinden gelmenin veya bir enerji vampirine kendilerini kontrol etmesi için yer vermenin bir parçası da çevrenizi değiştiriyor.

Bir arkadaştan ayrılmayı "sonsuza kadar" bir şey olarak kolayca görebiliriz, ancak bu böyle olmak zorunda değildir. Arkadaşlık üzerinde çalışmaya devam etmek isteyip istemediğinizi görmek için molayı turnusol testi olarak kullanın.

Ve nihayetinde, arkadaşlıkla ilgili bölümü kapatmanın en iyi seçenek olduğunu görürseniz, gerekli özeni gösterdiğinizi bilirsiniz.


bottom of page