top of page

Sezgilerine güven!

Zaman zaman içinde bulunduğumuz zor durumlardan bir çıkış yolu ararız. Aslında derine indiğimizde cevap ne uzaklardadır ne de başka birinde. 😌Sadece dönüp kendi içimize bakmamız yeterlidir. Burada da devreye sezgilerin giriyor.



Mutlaka çevrendeki insanlardan “sezgilerine güven” öğüdünü almışsındır değil mi? Çünkü bazen üzerinde düşünmeye veya başka bir fikir edinmeye ihtiyaç olmadan sadece bildiğini hissedersin. Duygular son derece kişisel olduğu için, sezgilerinle temas halinde olup olmadığın kimse söyleyemez. İçindeki bu arayışı tek başına yapmalısın. Bir bakıma sezgilerine güvenmek, kendine güvenmenin yansıması niteliğinde. Sezgileri kendi kuzey yıldızın gibi düşünebilirsin. Ancak yıldızını takip etmene engel olan karanlık bulutlar da olacaktır. Işığını karartan bulutların farkına vardığında, sesini daha iyi duyar, böylece sezgini dinlemek için uygun adımları atabilirsin.


Sezgilerini nasıl güçlendirebilirsin?


👉Yavaşla ve zihnini temizle

Yavaşlamak, aldığın bilgileri yalnızca zihninde değil, vücudunda da daha iyi tanımana ve işlemene yardımcı olur. Bunu yapmak için, dağınıklığı zihinsel ve fiziksel olarak temizlemelisin. Yavaş tempo, bakış açını değiştirmen ve gerçekten neyin önemli olduğunu görebilmen için dikkat dağıtıcı unsurları ortadan kaldırmana yardımcı olur.


👉Kendine odaklan

Kendine her zaman şu soruyu sor; “Benim için önemli olan ne?”… Bu sorunun cevabı aslında seni sezgilerine yönlendirecek. Sezgin en yüksek benliğinin bir parçası, bu nedenle odağın tamamen kendinde olduğundan emin ol.


👉Vücudunu dinle

Bir karar vermeye çalışırken rahatsız edici fiziksel bir his duyarsan buna dikkat etmelisin. Çünkü vücudun seni uyarıyor olabilir. Mesela midende ya da başında bir ağrı hissedebilirsin. Bu durum, stresin de bir sonucu olabilir, ama aynı zamanda sezginizin yüksek ve net bir şekilde ortaya çıkışı da…


👉Direnmeye çalışma

Genellikle bilişsel zihin, sezgiye güvenmek yerine sezgiyle tartışmaya meyillidir. Bunu yaparak, hayatını daha güzel hale getirebilecek sezgisel bilgiden kendini mahrum bırakabilirsin. Direnme halinden kurtulmak için doğada vakit geçirip, nefes egzersizlerinden faydalanabilirsin.


Sen sezgilerini hayatında ne kadar kullanıyorsun?

コメント


bottom of page